Насловна / Архитектура / Предавање на Драган Крстевски во Кралскиот институт на британски архитекти во Лондон

Предавање на Драган Крстевски во Кралскиот институт на британски архитекти во Лондон

Утре (8 март)  во Кралскиот институт на британски архитекти (РИБА) во Лондон, младиот македонски архитект Драган Крстевски ќе одржи предавање со наслов Rebuilding the modern city, посветено на планот на јапонскиот архитект Кензо Танге за Скопје по катастрофалниот земјотрес во 1963 година.ТангеСкопjе

LATETUESDAY8MARCH

Предавањето е дел од архитектонскиот настан Make no small plans.RIBA-Logo

Драган Крстевски завршил Архитектонски факултет во Скопје, а денес живее во Лондон и работи во архитектонското биро Make Architects.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top