Насловна / Архитектура / Пловечки дом од рециклирачки материјали

Пловечки дом од рециклирачки материјали

слика-1

Португалската дизајнерска фирма „Friday“ дизајнираше модерен, енергетски ефикасен и еколошки направен дом кој е поставен на водна површина. Пловечкиот дом може да произведе дури 100 проценти од годишната потреба за електрична енергија за само шест месеци, а тоа се должи на поставените соларни панели, планот за зачувување вода и складирањето на гориво.

слика-2 слика-3 слика-4 слика-5

Целата структура е изработена од 100 проценти рециклирачки материјали, односно има долна и горна платформа која истовремено служи и како кров, а меѓу нив е поставена стаклена површина.

слика-6 слика-7 слика-8 слика-9 слика-10

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top