Насловна / Вести / Парада на цвеќиња во Холандија, најголема на светот (фото)

Парада на цвеќиња во Холандија, најголема на светот (фото)

Ако сè уште не сте чуле за Corso Zundert, тоа е легендарна парада на џиновски фигури, украсени со илјадници цвеќиња, далија, која се одржува низ улиците на Цундерт, Холандија.

1d
Оваа година парадата се одржа на 1 и 2 септември. Дваесет тима создале прекрасни фигури прекриени со цветови од далии, некои високи и по девет метри, кои се поставени на конструкција на тркала, а ги движат луѓе.

luge
Прв пат оваа парада е одржана 1936 година. Првите паради Corso Zundert биле скромни во споредба со денешните, на нив имало кочии или велосипеди покриени со цвеќиња. Но, со текот на годините, парадата драматично пораснала, експлодирајќи во импресивно шоу кое привлекува илјадници луѓе. Денес парадата ја слави репутацијата на регионот како глобален снабдувач на цвеќињата далија. Во овој регион површините кои се се засадени со овој цвет опфаќаат 33 хектари на кои се засадени 600,000 далии во педесет различни видови.
Еве неколку фотографии за да уживате.

15

16

19

20

18

17

22

24

23

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top