Насловна / Архитектура / Оваa куќа е помала од неколку паркинг места

Оваa куќа е помала од неколку паркинг места

Куќата под името  „Slim Fit“  зазема површина од само  16m² во основата, што е помалку од површината на неколку типични паркинг места. И покрај малите димензии, куќите кои спаѓаат во категоријата на микро- домување имаат релативно добар распоред и пропорционални простории за дневен престој, спиење и сл.  Slim Fit“  е осмислена во 2016 година за натпревар во категоријата „тесни куќи“, но завршена е дури неодамна. Влупната нејзина површина е 50 квадратни метри, кои се распоредени на три спрата. Идеална е за изградба на мали парцели во густо населени урбани подрачја. Се состои од дрвена рам конструкција, обложена со тврдо дрво и добро застаклување.

Прототипот на „Slim Fit“  екупен од страна на една проектантска компанија, а сега е поставен и во Almere Poort во Холандија.

slim fit house 1

slim fit 4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top