Насловна / Арт и дизајн / Отворена изложбата „Три генерации Ташковски“ во МАНУ

Отворена изложбата „Три генерации Ташковски“ во МАНУ

Во Ликовниот салон на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) вечра се отвори изложбата „Три генерации Ташковски“. Васко Ташковски (Нижеполе, Битолско, 31 август 1937) е македонски сликар, водечки претставник на надреализмот, фантастичното сликарство, еколошките и космичките теми во македонската ликовна уметност.

Поздравен говор на отворањето одржа претседателот на МАНУ, академик Живко Попов, а изложбата ја отвори академик Газанфер Бајрам.

IMG_20240411_212146 IMG_20240411_214331 200 IMG_20240411_214247 IMG_20240411_214017 IMG_20240411_213909 100 IMG_20240411_212955 IMG_20240411_212729 IMG_20240411_213100 IMG_20240411_212252 IMG_20240411_212521

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Scroll To Top