Насловна / Арт и дизајн / Отворена изложбата „Старата скопска чаршија во минатото“

Отворена изложбата „Старата скопска чаршија во минатото“

Во просториите на Skopje Urban Living Lab – (SkULL) отворена е изложбата на стари фотографии – Старата скопска чаршија во минатото.

izlozba1

Изложбата е во организација на „Лабараторија за урбано живеење – Скопје (SkULL)“, Град Скопје и Архитектонскиот факултет во Скопје, а е реализирана во соработка со Музеј На Град Скопје. Изложениoт фотоматеријал за овој исклучителен просторен, социјален и мемориски дел од градот е дел од архивата на Музејот на Град Скопје.

Изложбата е дел од ROCK проектот кој е финансиран од Европската Унија од програмата Хоризонт 2020.

Изложбата ќе биде поставена до 4 септември годинава во просториите на „Лабараторија за урбано живеење – Скопје (SkULL)“, која се наоѓа на улица Европска бр.11 во Старата скопска чаршија.

izlozba

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top