Насловна / Архитектура / Отварање на 5-та Докторска годишна конференција на Архитектонски факултет, УКИМ во Скопје

Отварање на 5-та Докторска годишна конференција на Архитектонски факултет, УКИМ во Скопје

Архитектонскиот факултет при УКИМ во Скопје со особено задоволство и чест Ве кани на отварањето на 5-та Докторска годишна конференција на Докторската школа – Програма за архитектура и урбанизам – што ќе се одржи во понеделник, 13-ти мај со почеток во 09:30 часот во просториите на Центарот за напредни и постдокторски истражувања. на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (КАПРИС УКИМ) лоциран во склоп на Архитектонскиот факултет при УКИМ во Скопје.

Петтата годишна докторска конференција ќе биде коорганизирана и на неа ќе присуствуваат партнерите од Трилатералниот договор за соработка на докторските студии помеѓу Архитектонскиот факултет, УКИМ во Скопје, Департманот за архитектура и дизајн (ДАД), Politecnico di Torino и Архитектонскиот факултет на Универзитетот во Белград. На отварањето на Докторската конференицја ќе се обрати и Н.Е. Амбасадорот на Италија г-дин Андреа Силвестри.

Одделот за архитектура и дизајн, Politecnico di Torino ќе биде претставен од директорот на DAD, проф. д-р Микеле Бонино и асистент. Проф. Валерија Федериги, раководител на докторска програма на ДАД, која ќе одржи предавање насловено „Од страна: Архитектонски дизајн помеѓу практиката и академијата“.

Партнерот од Архитектонскиот факултет на Универзитетот во Белград ќе го претставуваат деканот на Архитектонскиот факултет, проф. Владимир Лојаница и продеканот Асс. Проф. Ана Никезиќ.

Испрати коментар

Scroll To Top