Насловна / Вести / „Обликување на енергетскиот сектор во Европа“ – конференција во Скопје

„Обликување на енергетскиот сектор во Европа“ – конференција во Скопје

Минатата сабота (06.10.2018) во Скопје се одржа еднодневна конференција под наслов „Обликување на енергетскиот сектор во Европа“, во рамките на проектот  „Енергетска транзициона демократија“ во организација на GEF (Green European Foundation). Целта ан конференцијата е истражување на потенцијалите за енергетска транзиција во Европа, и обликување на тој процес на демократски начин со учество на јавноста односно сите засегнати страни. На конференцијата говорници беа претставници од ASSED Sunrise од Скопје, Oikos од Белгија и други.

GEF1

[/mobileonly]

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top