Насловна / Архитектура / Објекти во кои се отсликува околината

Објекти во кои се отсликува околината

Во поново време сè почесто може да се забележи дека голем број архитекти се одлучуваат за фасада која се базира на рефлектирачки површини на околината, особено на оние објекти кои се поставени во природни пејзажи. Рефлектирачката фасада го камуфлира објектот и истовремено создава конфузија за неговата големина и форма. Следи галерија на неколку исклучителни примери за рефлектирачка архитектура.

слика-1 слика-2 слика-3 слика-4 слика-5 слика-6 слика-7 слика-8 слика-9 слика-10 слика-11

слика-12 слика-13 слика-14 слика-15 слика-16 слика-17

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top