Насловна / Арт и дизајн / Објавено логото за Олимписките игри во Токио 2020

Објавено логото за Олимписките игри во Токио 2020

слика-1

Логото за Олимписките игри и Параолимписките игри коишто ќе се одржат во Токио во 2020 година беа официјално објавени. Двете логоа  се дизајнирани од графичкиот дизајнер Kenjiro Sano. Логото за Олимписките игри се базира на концепт кој ја формира буквата Т којашто асоцира на главниот јапонски град Токио. Самата буква Т е составена од црвена точка дирекно преземена од јапонското знаме и блокови во сиво-златна боја. Логото за Параолимписките игри се базира на два идентични знаци во форма на две тенки линии поставени хоризонтално меѓусебно.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top