Насловна / Арт и дизајн / Нова лед светилка која трае дури 37 години

Нова лед светилка која трае дури 37 години

Компанијата „Dyson“ дизајнираше лед светилка која, претпоставуваат, може да биде функционална дури 37 години благодарение на новата технологија за ладење. Тие сметаат дека она што предизвикува сијалиците да престанат да работат е топлината, односно дека останатите лед сијалици не се дизајнирани да се ладат до степен кој ќе го продолжи нивниот живот. Технологијата за ладење што ја додаваат во новата лед сијалица се базира на алуминиумска хоризонтална топлинска цевка инсталирана во внатрешноста на сијалицата, наместо традиционалната кружна жица во средината. Се претпоставува дека со работа од 12 часа дневно, оваа лед светилка треба да издржи дури 37 години.

сијалица-1 сијалица-2 сијалица-3

Испрати коментар

Scroll To Top