Насловна / Архитектура / Норман Фостер добитник на наградата за архитектура „Louis Kahn Memorial Award”

Норман Фостер добитник на наградата за архитектура „Louis Kahn Memorial Award”

слика-1

Познатиот архитект Норман Фостер е добитник на престижната награда за архитектура „Louis Kahn Memorial Award“. Оваа награда за првпат е доделена во 1983 година во чест на еден од најзначајните и највлијателните архитекти во светот, Луис Кан. По добивањето на наградата, Фостер изјавил дека е длабоко почестен што е добитник на оваа награда која е во чест на еден од архитектите што имал големо влијание врз целокупното негово творештво, а особено задовлство му претставува честа што имал можност да го запознае Луис Кан на Пенсилванскиот факултет за архитектура.

Испрати коментар

Scroll To Top