Насловна / Вести / Нов тип на соларни панели испирирани од оригамите

Нов тип на соларни панели испирирани од оригамите

слика-1

Истражувачи од факултетот во Мичиген инспирирани од јапонските оригами создадоа соларни ќелии кои што можат да се виткаат и развлекуваат со што процентот на производство на електрична енергија се зголемува дури за 30 проценти. Главна идеја на ваквиот проект е фактот дека обичните соларни панели се статични, додека сонцето е во постојано движење, па на овој начин се очекува тие да произведуваат повеќе енергија следејќи го движењето на сонцето.

слика-2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top