Насловна / Архитектура / Необичен дизајн на сала за концерти

Необичен дизајн на сала за концерти

Латвиското архитектонско студио Didzis Jaunzems Arhitektūra конструираше необична концертна сала наречена Nature Concert Hall, чијшто дизајн се базира на аголна конструкција во облик на отворен павилјон за културни настани. слика-1

Објектот е лоциран во националниот парк Gauja и може да служи за одвивање на разновидни активности. Целиот павилјон е изработен од челична конструкција обвиткана со парчиња од бело платно, коишто се движат според движењето на ветерот и во кои се рефлектира светлината.

слика-2 слика-3 слика-4 слика-5 слика-6 слика-7 слика-8

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top