Насловна / Вести / My Cocoon, хостел на Миконос

My Cocoon, хостел на Миконос

На популарниот грчки остров Миконос нема да најдете просечен хотел со ниски трошоци, но ќе најдете органски бутик-хостел.

13

Хостелот My Cocoon е проектиран од грчкиот архитект Димитрис Цигос од бирото Omniview. Проектот е резултат на внимателно проучување хостели ширум светот, нивните физички аспекти и општествено значење.

2

Резултатот е средишен простор каде што можете да ја најдете и приватноста и чувството на споделување.

6
“Нашата цел беше да пронајдеме совршена рамнотежа помеѓу фрагментацијата на просторот, приватизацијата и севкупното чувство на отвореност”, објаснува Цигос. “Бевме заинтересирани да не ги гледаме креветите како мебел, туку како интегрирана типологија која се исфрла од школката на зградата”. За да го добие типичниот изглед на кикладските острови со чувство на леснотија, бирото развило техника на градење комбинирајќи челично јадро со традиционалната ферманција на цемент.

7

8

9

11

12

14

1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top