Насловна / Арт и дизајн / Мултифункционален стан од 23,5 метри квадратни

Мултифункционален стан од 23,5 метри квадратни

Архитектонското студио Elii Architects, поведени од идејата да создадат прстор кој ќе биде мултифункционален и флексибилен, а притоа нема да зафаќа голем простор, го дизајнираа овој стан во Мадрид со површина од само 23,5 метри квадратни. Целиот мебел поставен во просторот е „закачен“ на ѕидовите, односно функционира на собирање и лизгање. Изработен е од дрвени елементи кои може многу лесно да се трансформираат во трепезарија, кревет за спиење или пак работен простор.

стан-1 стан-2 стан-3 стан-4 стан-5 стан-6 стан-7

Мултифункционалноста во просторот може да се погледне на следново видео:

https://vimeo.com/119784003

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top