Насловна / Арт и дизајн / Минималистички дизајни на мебел

Минималистички дизајни на мебел

Јапонското студио Nendo создаде колекција мебел која наликува како да е нацртана по површините на ѕидот и истата е изложена во Токио.слика-1 Дизајнирајќи наспроти сите правила за креирање на мебел, Nendo создадоа мебел кој може да се смести само во аглите на која било просторија и истовремено создава оптичка изузија за неговото користење.

Црната шипка од која е изработен мебелот се превиткува околу просторијата, а на нејзините краеви црната боја постепено се прелева кон бела боја и изчезнува на ѕидната површина.

слика-2 слика-3 слика-4 слика-5 слика-6 слика-7 слика-8 слика-9 слика-10 слика-11 слика-12 слика-13 слика-14

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top