Насловна / Арт и дизајн / Mason60 Schizzato: Елегантна тастатура инспирирана од керамика

Mason60 Schizzato: Елегантна тастатура инспирирана од керамика

Во светот на компјутерските тастатури, каде дизајнот и функционалноста обично се во преден план, серијата тастатури Mason60 Schizzato е вистинско уметничко ремек дело меѓу овие уреди. Овие елегантни тастатури, рачно изработени со помош на традиционалната италијанска техника „ѕchizzatо“, имаат различни бои на своите куќишта за да создадат не само визуелно привлечен дизајн, туку и вистинска уметничка изјава.

2

Занаетчискиот пристап на изработка на овие тастатури ја истакнува уникатната убавина на секое поединечно парче. Техниката „ѕchizzatо“, што буквално значи прскање, се користи за глазирање на керамика, а во овој случај на тастатурите им дава неконвенционален изглед со капки боја случајно распоредени по површината. Овој пристап додава не само убавина, туку и елемент на забава во секојдневната употреба на компјутер.

1

Куќиштата за тастатурите Mason60 се направени од композитна гипсана смола, што им дава тежина што потсетува на вистински керамички производи. Материјалот е внимателно полиран за да се создаде сјајен финиш што зрачи со луксуз и уметнички дух.

6

Овие тастатури не само што пружаат уникатно визуелно искуство, туку и додаваат допир на автентичност на секое биро. Тастатурите Mason60 не се само средство за внесување текст, туку и израз на личен стил и уметнички сензибилитет.

0 4 7 5

Испрати коментар

Scroll To Top