Насловна / Арт и дизајн / Масичка за кафе „Пеликан“ со скулптурален дизајн

Масичка за кафе „Пеликан“ со скулптурален дизајн

Ниската масичка за кафе „Пеликан“ на германскиот дизајнер на мебел Дениз Актај е интересен дизајн кој импресионира со својата уметност и креативност. „Пеликан“ наликува на уметнички скулптури бидејќи е создаден од едно парче метална лента. Се чини дека е донекаде инспириран од бојата на клунот на пеликанот. Металната лента е свиткана во форма на песочен часовник на дното, благодарение на што стабилно стои на земја без дополнителна поддршка. Од една страна, масата изгледа како гребен на брод.

5 1

Дизајнот е добар пример за минималистички мебел кој стана широко распространет во модерното време. Една од најистакнатите карактеристики на ниската масичка „Пеликан“ е тоа што е визуелно експресивна и ја истакнува убавината на дизајнот од еден материјал, додека кривите и флуидни линии ја рефлектираат уметничката брилијантност.

3

„Пеликан“ е дизајниран со добра структурна целовитост. Има елегантен и современ дизајн кој изгледа како да лебди над земјата. Оваа ниска масичка може да го надополни секој модерен ентериер. Масата може да биде одличен додаток во дневната соба или дури и уметничка галерија, што значи дека го има тој опсег со својата дизајнерска елеганција.

4

2

 

Испрати коментар

Scroll To Top