Насловна / Вести / Мали екосистеми за додавање природа на вашето биро

Мали екосистеми за додавање природа на вашето биро

Дизајнерското студио Level Scapes создаде микро терариуми со надеж дека ќе го ублажи стресот и истовремено ќе поттикне креативност и ќе го оптимизира просторот во домовите и канцелариите. Малите, но убави мали екосистеми (кои се разликуваат по големина) ги комбинираат најдобрите елементи на терариум: љубовта кон градинарството, минимално одржување и практичност на ограничен простор.

4

Транспарентната акрилна обвивка на терариумските кутии на Level Scapes е дизајнирана како мала стаклена градина која ја задржува влагата. Ова помага да се регулира влажноста и температурата за да се одржат растенијата здрави и среќни. Растителниот свет во кутиите се состои од растенија кои не е потребно да се одржуваат (мов, воздушести растенија, папрати), но сепак е забавно да се занимавате и набљудувате. Капаците на кутиите лесно се отвораат, но доволно се сигурни за да ја задржат водата и другата содржина. Секој микро терариум исто така може да се склопл, поттикнувајќи чувство за игра и бескрајни креативни можности за уредување – можете да создадете своја вертикална градина.

3

2

Големината на кутиите варира, а некои се со големина на кутија за кибрит. Можат да се најдат во пакувања од еден, два и четири парчиња. Секое пакување вклучува три големи кутии, две мали кутии и една правоаголна кутија. Цената се движи од 39 до 140 долари.

5

1

Испрати коментар

Scroll To Top