Насловна / Ентериери / Мала квадратура, а многу простор

Мала квадратура, а многу простор

50-kvadrata-galerija-02-630x419
Овој двособен стан изгледа многу простран од две причини: бела боја во ентериерот и голема висина на плафонот.
Овој стан е пример како од 50 м2 да се извлече максимум. Станот е изведен во Гетеборг. Иако релативно мал, тој изгледа пространо затоа што не се користени големи парчиња мебел кои го блокираат и намалуваат просторот, а тие што се употребени се во бела боја.

50-kvadrata-galerija-03-630x419

Ако имате мал стан откажете се од вашата омилена боја, барем што се однесува на ѕидовите, мебелот и големите површини. Користете исклучиво бела боја, а само на деталите како перничиња, вазни, чаршафи, користете ја бојата што најмногу ви се допаѓа. Така станот ќе изгледа многу поголем и простран.

50-kvadrata-galerija-10-630x419
Еден од главните адути на овој стан е и неговата висина на плафонот која изнесува три метри. Во случајов висината на ваквиот салонски стан е намалена со решавање на галерија каде е сместена спалната соба. Иако скаличките не се за многумина прифатливо решение, во некои случаи мора да се пристапи кон компромисно решение.

50-kvadrata-galerija-05-630x419 50-kvadrata-galerija-15-630x419 50-kvadrata-galerija-14-630x419 50-kvadrata-galerija-13-630x419 50-kvadrata-galerija-12-630x419 50-kvadrata-galerija-11-630x419 50-kvadrata-galerija-10-630x419 50-kvadrata-galerija-09-630x419 50-kvadrata-galerija-08-630x419 50-kvadrata-galerija-07-630x419 50-kvadrata-galerija-06-630x419

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top