Насловна / Арт и дизајн / Макета на централниот терен на Вимблдон од 12.000 чепкалки

Макета на централниот терен на Вимблдон од 12.000 чепкалки

Vembli kort od cepkalki

Шамингер Синг уметник аматер,  успеа да направи импресивна и несекојдневна макета.  Тој со својот талент особено ги воодушеви љубителите на тенисот. Синг, мотивиран од најпрестижниот тениски турнир во светот, Вимблдон, успеа да направи неверојатна макета од чепкалки за заби.

Vembli od cepkalki1

Уметникот го започнал проектот пред неполна година, и за макетата која е со широчина од еден метар и височина од 50 сантиметри, му биле потребни 1.600 часови работа, и 12.000 чепкалки од различна големина и квалитет.

Vembli kort od cepkalki1 Vembli od cepkalki

 

 

 

 

Испрати коментар

Scroll To Top