Насловна / Архитектура / Луксузна Баухаус вила

Луксузна Баухаус вила

luksuzna vila_11
Bauhaus Residency е приватен дом во Израел, дизајниран од страна на архитектонското студио Pitsou Kedem. Објектот има површина од 450 квадратни метри на простор од еден хектар. Кога ќе се погледне од надвор, делува како да постои една одредена централна точка од која што е почнато сето планирање и дизајнирање на овој дом. Изгледа како сите простори во ентериерот да се со поглед кон дворот, каде што е сместенa убава тераса со базен и лежалки за сончање. Двокатната куќа има прозорци од подот до таванот, лизгачки стаклени врати и балкони на горното ниво, со цел да продре што поголемо количество природна светлина и прекрасен поглед.
luksuzna vila_08 luksuzna vila_05 luksuzna vila_02 luksuzna vila_06 luksuzna vila_07 luksuzna vila_04 luksuzna vila_09 luksuzna vila_01 luksuzna vila_10 luksuzna vila_03

Испрати коментар

Scroll To Top