Насловна / Вести / Лондон доби нова централа од отпад

Лондон доби нова централа од отпад

London cntrala na otpad

Во Дагенхам, предградие на источен Лондон, започна со работа новата централа која  со анаеробно раградување годишно ќе обработи 160.000 тони отпад од храна.

London centrala na otpad

Централата ќе произведува 14 милиони м3 биогас, што е доволно за снабдување на 12.000 домаќинства годишно. Новиот начин на згрижување на отпадот ќе им помогне на лондонските компании да ги намалат трошоците за отпад од храната и до 47%, споредено со собирањето на одлагалиштата.

London centrala na otpad1

Основачот на проектот ReFood, сервис за управување со отпад, тврди дека на овој начин ќе отстрани 73.600 t CO2,

London centrala na otpad presek

 

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top