Насловна / Вести / Куќа од пластични шишиња во Боливија

Куќа од пластични шишиња во Боливија

kuka od plasticni sisinja (3)

Идејата за конструкција без тули, бетон и дрво се чини чудно, но тоа е една интересна идеја и, секако, оригинална. На овој начин, се навлегува и во идејата на рециклирање или во решавање на проблемот за бездомници.

kuka od plasticni sisinja

Основачот на еко организацијата, Andreas Froese, е германец и работи на различни проекти за животната средина. Сега дошол на идеја на еко куќа изградена од пластични шишиња. Ѕидовите и покривот се  изградени од шишиња полни со кал. Куќата е изградена во Боливија.

kuka od plasticni sisinja (6)

„Градежниот материјал“ е собран на депониите за локални ресторани.

kuka od plasticni sisinja (5)

Шишињата се полни со кал. За изградба се искористени околу 8.000 шишиња. Користењето на отпад за изградба сигурно го решава проблемот на рециклирањето и сметот, и ја чисти нашата животна средина. Куќата се карактеризира со економичност и чини малку пари.kuka od plasticni sisinja (2) kuka od plasticni sisinja (4)

Оваа куќа е 20 пати поотпорна на различните влијанија од класичната куќа.

Испрати коментар

Scroll To Top