Насловна / Арт и дизајн / Креативност на работното место

Креативност на работното место

Главниот графички дизајнер во компанијата eBay Enterprise во Сан Франциско, Ben Brucker слободното работно време го искористил за изразување на својата креативност со поставување  на 8.024 стикери во различни бои. Стикерите формираат портрети на различни суперхерои и ликови од стриповите поставени на ѕидовите од нивните канцеларии. Внимателно избраната палета на бои ги формира портретите на ликови како „Бетмен“, „Супермен“, „Спајдермен“, а серијата на самолепливи стикери го исполнуваат секој ѕид од работниот простор.

слика-1

слика-2

слика-3

слика-5

слика-6

слика-7

слика-8

слика-10

Испрати коментар

Scroll To Top