Насловна / Вести / Конгресен центар на Плачковица

Конгресен центар на Плачковица

kongresen centar na plackovica_3

Универзитетот „Гоце Делчев“ е во финална фаза на подготовка на конгресен центар на планината Плачковица. Станува збор на адаптација која од некогашното детско одморалиште ќе направи современ мултифункционален објект. Намерата е на студентите од штипскиот универзитет да им се овозможат подобри услови за практична настава.

kongresen centar na plackovica_2
Објектот треба да биде завршен наесен, кога е предвидено по тој повод студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика да приготвуваат традиционални јадења. Студентите ќе работат заедно со своите колеги од Бугарија.

kongresen centar na plackovica_1
Целата инвестиција е резултат на грант кој УГД го доби од Фондот за прекугранична соработка со Американскиот универзитет во Бугарија. Во иднина овој конгресен центар ќе се користи за семинари, стручни советувања, но и ликовни колонии.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top