Насловна / Вести / Компанијата „Тесла“ основа своја подружница во Кина

Компанијата „Тесла“ основа своја подружница во Кина

Новоформираната кинеска подружница на американскиот производител на електрични автомобили „Тесла“, под името „Тесла Шангај“, ќе биде насочена на електричните возила и нивните резервни делови и батерии. Досега „Тесла“ веќе подолго време најавуваше дека сака да воспостави производство на електрични возила во Кина и да заземе водечко место на брзорастечкиот кинески пазар на електрични возила, бидејќи на тој начин би се избегнале увозните царински давачки. Засега, подружницата се занимава само со продажба и научно истражувачки работи, така што и натаму сите автомобили на овој бренд кои се продаваат во Кина, се произведени во САД.

Tesla shangai

August 2 2017 Shanghai Shanghai China Shanghai CHINA August 2 EDITORIAL USE ONLY CHINA OU

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top