Насловна / Вести / Клиника во Пекинг зрачи со професионализам и спокој

Клиника во Пекинг зрачи со професионализам и спокој

Проткаено со суштината на биофилијата и врвната технологија, кинеското биро Isense Design, создало прибежиште на спокојство и стручност за клиниката Cloud White во четвртта Chaoyang во Пекинг. Ова засолниште за нега на кожа и убавина без напор ги комбинира елементите инспирирани од природата со модерните иновации, што резултира со простор кој зрачи и со професионализам и со спокој.

0

Дистанцирајќи се од традиционалната неутрална палета на бои, архитектот се определил за помирни нијанси на зелена и небесно сина, внесувајќи во просторот смирувачки амбиент. Живописната зелена надворешност, украсена со високи прозорци, не само што додава транспарентност, туку и ги мами минувачите да ја истражуваат привлечната внатрешност.

2

1

Чекалната, рецепцијата и благајната неприметно се претопуваат една со друга, со ходник што ги води посетителите кон лабораторијата на клиниката одзади. За дополнително да се подобри темата инспирирана од природата, стратешки поставените жардинери го красат просторот на лобито и ходникот што води до просториите за третман. Кружните лажни кровни светларници нежно го осветлуваат просторот, додека заоблените агли на ѕидовите зрачат со чувство на мекост.

4

По влегувањето во просториите за третмани, корисниците ги чека сосема ново извонредно искуство. Спа центарот е со црно-бел мермерен под, надополнет со полузатемнети и полубели тавани и ѕидови. Таванот е украсен со мали LED светла кои имитираат ѕвездено небо, создавајќи хипнотизирачка атмосфера.

5

Од друга страна, просториите за третман на кожа зрачат со светол и транспарентен амбиент со овални тавани и огледала. Сино-зеленото градиент стакло што се користи во овие простории резонира со боите што се гледаат во фоајето и екстериерот. Секоја соба е смислено опремена со скриена ароматерапија во ормарите, додавајќи дополнителен допир на релаксација. Преку паметната употреба на бојата и материјалите, се прави јасна разлика помеѓу заедничките простории и просториите за третман, обезбедувајќи беспрекорно и хармонично искуство за посетителите.

6 7 8

Испрати коментар

Scroll To Top