Насловна / Архитектура / Ќе се гради нов стадион за фудбалскиот тим Челзи

Ќе се гради нов стадион за фудбалскиот тим Челзи

Познатото архитектонско биро Herzog & De Meuron ги објавија плановите за новиот стадион на фудбалскиот тим Челзи кој што треба да се изгради на местото на постоечкиот стадион Stamford Bridge. Познатото архитектонско студио ќе работат заедно со Lifschutz Davidson Sandilands на проектот кој што се планира да чини околу 500 милиони фунти.

Дизајнот на стадиионот се базира на неправилни форми и облици инспирирани од готската архитектура иво него може да се сместат околу 60 000 посетители.

слика-1 слика-2 слика-3

Испрати коментар

Scroll To Top