Насловна / Архитектура / Casa Vicens на Гауди ќе се трансформира во музеј

Casa Vicens на Гауди ќе се трансформира во музеј

casa_vicens_gaudi

Објектот Casa Vicens на познатиот шпански архитект Антонио Гауди во Барселона од 2016 година за прв пат ќе биде отворен за јавноста како музеј. Објектот кој што е изграден помеѓу 1883 и 1889 денес е под заштита на УНЕСКО, а со неговата трансформација се очекува на посетителите да им се претстави првиот дом на Гауди, тешко разбирливиот архитектонски јазик, кој што го употребува и стилот Art Nouveau.

слика-1 слика-2 слика3 слика-4 слика-5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top