Насловна / Хортикултура / Како да ја подготвите градината за новата сезона?

Како да ја подготвите градината за новата сезона?

Уште помалку од еден месец до календарскиот крај на зимата. Со намалувањето на зимските студови и наближувањето на пролетта, настапува моментот за подготовка на градината за новата сезона – за нови незаборавни моменти со најблиските.

dvor-3

Започнете со чистење на сите остатоци од органски отпад, искројте ги ружите и сувите и оштетени гранки од дрвјата, но не почнувајте со оформување на живата ограда. Доцниот мраз може да им наштети на младите делови од растенијата од оградата.

По завршување со чистењето и кроењето, може да започнете внимателно со планирање на распоредот и огранизацијата во градината. Доколку има простор за зголемување на фондот на зеленило и цвеќе во вашата градина, воопшто не се двоумете да го подготвите просторот за пролетно разубавување.

Ако имате потреба од професионални совети, обратете се во Биро Проект, Нашиот тим составен од искусни експерти во областа на хортикултурата, може да ви помогне во остварување на вашите желби и барања за совршена градина.

Искористете го попустот од -20% на сите проекти за хортикултура за време на Саемот на градежништво во Скопје, од 3 до 7 март 2015 година. Посетете нè во хала 1 на штандот на групацијата „Адинг“.

dvor-2

Испрати коментар

Scroll To Top