Насловна / Арт и дизајн / Изводливо или не? Импресивен концепт на американски уметник за стадион кој прима еден милион гледачи

Изводливо или не? Импресивен концепт на американски уметник за стадион кој прима еден милион гледачи

Vitruvian Figure е името на макетата на американскиот уметник Paul Pfeiffer, создадена уште во 2018 година. Станува збор за стадион кој со својата конструкција би обезбедил прием на еден милион гледачи. Изводливо или не? Иако вториот понуден одговор е соема извесно дека е точен, сепак мора да се признае дека концептот е интересен, а полека станува и вирален. Разни светски спортски портали пишуваат за оваа импресивна идеја. Pfeiffer е уметник кој често експериментира со спортот, но оваа идеја го доведе во спортските медиуми повеќе од било кога досега.

virtuvian1

vitruvian2

vitruvian3

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top