Насловна / Арт и дизајн / Изминативе два дена во посета на МСУ – Скопје беа над 200 студенти

Изминативе два дена во посета на МСУ – Скопје беа над 200 студенти

„Нашите редовни посетители, кои без исклучок доаѓаат да ги погледнат сите новоотворени изложби во МСУ и го прошируваат своето знаење – студентите од архитектура на Универзитетот Американ колеџ-Скопје и студенти од Факултетот за дизајн и мултимедија при Американскиот Универзитет на Европа ФОН Скопје“, велат од Музејот на современата уметност Скопје и додаваат: „Нашиот кустос водич Бојана Јанева ги прошета низ актуелните изложби – „Пејзаж на вознемиреност“ и низ изложбата на дела од Петар Лубарда“.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Испрати коментар

Scroll To Top