Насловна / Арт и дизајн / Изложба на студенти на ФЛУ во Куќата-музеј на Лазар Личеноски

Изложба на студенти на ФЛУ во Куќата-музеј на Лазар Личеноски

Во рамки на активностите на одбележување три години од Europe House Skopje, вчера отвори изложба на ликовни творби на студенти од Факултетот за ликовни уметности (ФЛУ) во Куќата-музеј на Лазар Личеноски во Скопје.

IMG_20221109_124625

IMG_20221109_125540

Објектот во подножјето на Скопското кале од 2015 е во државна сопственост, како дел од Националната галерија на Северна Македонија, но самата ревитализација на зданието се одвива бавно.

IMG_20221109_125111

IMG_20221109_124409

Изложбата ќе биде отворена за јавноста секој вторник и четврток во периодот од 15 до 30 ноември од 12 до 14 часот.

Изложбата е во рамки на активностите на одбележувањето на роденденот на Europe House Skopje, со кои во текот на ноември се оддава почит на културното наследство на македонскиот сликар Лазар Личеноски (1901-1964).

IMG_20221109_130237

IMG_20221109_130101

IMG_20221109_125956

IMG_20221109_125910

IMG_20221109_124525

IMG_20221109_125354

IMG_20221109_125314

IMG_20221109_124456

IMG_20221109_124328

IMG_20221109_124914

IMG_20221109_124711

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top