Насловна / Вести / Изграден најдолгиот стаклен мост во светот

Изграден најдолгиот стаклен мост во светот

слика-2

Најдолгиот мост во светот изграден само од стакло официјално се отвори во Кина. Мостот ги поврзува двете највисоки точки на планината Stone Buddha и е долг 300 метри поставен на висина од 180 метри. Целата конструкција е изгрдена од челично армирано стакло што е дури за 25 пати појако од обичното стакло.

слика-1

слика-3

слика-4

слика-5

слика-6

слика-7

Еден коментар

  1. Neverojatno…kako ova se finansira,mislam na finansiranje pred gradbata(proekti i sl.) za vreme na gradenjeto i potoa (odrzuvanje..).Sekoja cest..

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top