Насловна / Вести / 3Д принт на објект кој се полни преку автомобил

3Д принт на објект кој се полни преку автомобил

слика-1

Архитектонското биро SOM објави дизајн на објект добиен со помош на 3Д принт технологијата со вградени соларни панели којшто може да се полни само преку автомобил. Енергетско-ефикасната структура наречена AMIE е изградена од серија испринтани пресеци во C форма, коишто може да се полнат преку автомобил 24 часа на ден со цел да се произведе електрична енергија за осветлување и употреба на различни апарати за домаќинство. Целта на ваквиот проект е да се произведе објект со нула констукривно ѓубриште и со употреба на помалку материјал.

слика-2 слика-3 слика-4 слика-5 слика-6 слика-7 слика-8

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top