Насловна / Вести / Изградба на нова фекална канализација во Визбегово

Изградба на нова фекална канализација во Визбегово

fekalna kanalizacija vo vizbegovo

Општина Бутел деновиве започна со реализација на уште еден проект кој е од витално значење за граѓаните.
Имено, во северниот дел на Визбегово каде што се градат стамбени објекти за индивидуално домување, започна изградбата на нова фекална канализација.
Фекалната канализација ќе биде во должина од 1000 метри.
Изведувач на работите е фирмата „Енергомонт“ од Скопје, која за еден месец треба да го заврши овој проект.
Средствата во висина од 3.000.000,00 ден. се обезбедени од буџетот на општина Бутел.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top