Насловна / Вести / Издадени 68 одобренија за градење на територија на Општина Центар

Издадени 68 одобренија за градење на територија на Општина Центар

Општина, Центар од оваа година започнува нова активност, односно објавување на полугодишни извештаи за издадените одобренија за градење.

Општината соопштува дека се издадени вкупно 68 одобренија за градење на територија на Општина Центар, кои се однесуваат на барања поднесени од 1.1.2021. Од доаѓањето на градоначалникот Горан Герасимовски на позицијата, односно од 4.11.2021 заклучно со денес (15.11.2022), издадени се 35 правосилни одобренија за градење.

Се работи за управни постапки кои ја имаат поминато целата процедура за издавање правосилно одобрение за градење и до општината ја имаат доставено целосната потребна документација.

Издадени правосилни одобренија за градење со барања поднесени од 1.1.2021 можете да ги видите тука.

Screenshot 2022-11-15 134559 Screenshot 2022-11-15 134207 Screenshot 2022-11-15 134416

Испрати коментар

Scroll To Top