Насловна / Архитектура / Ислам Беркин, говорник на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти

Ислам Беркин, говорник на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти

Во рамки на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти, Ислам Беркин ќе сподели искуства од неговиот професионален ангажман во Заха Хадид архитекти. Како дел од тимот кој работел на проектирањето, во фокусот на своето излагање Беркин го става проектот за Музеј на научна фантастика во Ченгду, НР Кина. Улогата на архитектот во процесот на проектирање на овој проект, целокупниот процес на проектирање и следење на реализација на истиот во еден поинаков контекст, ќе бидат презентирани на Втората Годишна средба на архитекти и архитекти урбанисти.

islam-berkin

Ислам Беркин веќе пет години работи во Заха Хадид архитекти, во Лондон. Своето професионално образование го завршил на Школата за архитектура, при Асоцијацијата на архитекти во Лондон, а веќе е регистриран архитект од Одборот за регистрација на архитекти во Обединетото кралство (ARB) и овластен архитект од Кралскиот институт на британски архитекти (RIBA).

 

Испрати коментар

Scroll To Top