Насловна / Архитектура / Информации од ИКОМОС, април 2024

Информации од ИКОМОС, април 2024

Комората како членка на ИКОМОС – Интернационалниот совет на споменици и локалитети, ги пренесува објавените информации за тековниот месец април 2024 година, како што се:
• Повик за апликации за Наградата „Култура-Природа“ на ИКОМОС за 2024 година која ќе биде доделена како поддршка на најуспешните иницијативи на тема култура-природа поднесени од членовите, комитетите или работните групи на ИКОМОС. Пријавите можат да бидат поврзани со движно или недвижно наследство без разлика на големината, од локално до меѓународно ниво.

• Виртуелното претставување на извештајот „Климатски ризик и отпорност во Петра“. Овој извештај е производ на проценката на климатскиот ризик во Петра во 2023 година, како дел од проектот „Зачувување на наследствата“.


• Најава за иницијатива на Меѓународниот научен комитет за наследство од дваесеттиот век (ISC20C): Истражување за практики на наследство.
Повеќе на следниот линк.

Испрати коментар

Scroll To Top