Насловна / Вести / Илјада фотоволтаични панели на гаражите за трамваи во Дрезден

Илјада фотоволтаични панели на гаражите за трамваи во Дрезден

Она што престатвува ЈСП за жителите на Скопје, е компанијата DVB за жителите на Дрезден во Германија – јавно претпријатие со основна дејност превоз на патници. Во склоп на својот возен парк DVB поседува 166 трамваи и 140 автобуси наменети за употреба во локалната сообраќајна мрежа на овој германски град на Елба. Годишно се превезуваат 163 милиони луѓе. DVB склопи партнерство со производителот на фотоволтаични панели Solarwatt  за опремување на гаражите за трамваи со систем од илјада фотоволтаични модули со вкупна илзелна моќност од 300 kW. Речиси 100% од електричната енергија која ја произведува електраната на покривот од гаражите ја користи DVB за сопствени потреби.

DVB11

SOLARWATT DVB Foto: Ben Gierig

DVB2

DVB3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top