Насловна / Арт и дизајн / Храната како уметност

Храната како уметност

hrana kako umetnost_07

Храната секогаш може да биде уметност, особено ако се поготвува со вештина и страст. Австралиската рекламна агенција WHYBIN/TBWA успеа да креира промотивна кампања за свој познат меѓународен фестивал за храна кој се одржува во Сиднеј, и тоа со помош на храна. Нивната идеја е навистина едноставна. Тие создадоа национални знамиња на 18 земји, користејќи ја храната што е типична и традиционална за секоја од нив, и која ќе може да ги прикаже боите на знамето. Неколку пати тие направија мали грешки при создавањето на овие креации, но сепак некои од знамињата се навистина фантастични, како на Јапонија, Бразил и Индија.

hrana kako umetnost_16 hrana kako umetnost_09 hrana kako umetnost_13hrana kako umetnost_17 hrana kako umetnost_15 hrana kako umetnost_14 hrana kako umetnost_12 hrana kako umetnost_11 hrana kako umetnost_10 hrana kako umetnost_08 hrana kako umetnost_06 hrana kako umetnost_05 hrana kako umetnost_04 hrana kako umetnost_03

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top