Насловна / Вести / Градскиот базен во Штип ќе прерасне во спортско-рекреативен центар

Градскиот базен во Штип ќе прерасне во спортско-рекреативен центар

bazen - shtip_2

 За два месеци треба да заврши изработката на проектната документација за регионалниот спортско–рекреативен центар „Брегалница“, кој е предвидено да се гради кај Градскиот базен во Штип. Центарот за развој на Источниот плански регион потпиша договор во вредност од 1.296.289 денари (околу 21.000 евра) за изготвување на основниот проект со штипското проектантско биро „Студио Атриум“. Комплексот ќе се простира на површина од пет хектари и во негови рамки ќе се гради тениско, кошаркарско и фудбалско игралиште, трим–патека и базен. Покрај спортските содржини, со проектот е предвидено на локацијата да се изгради и спа центар, по пат на јавно–приватно партнерство. За оваа цел, општина Штип планира топлата вода од бањата Кежовица да ја доведе до идниот спортско–рекреативен центар.

Изготвената проектна документација ќе се достави до локалните власти од градот, после што ќе се трага по приватен партнер заинтересиран за инвестирање. Огласот за изнаоѓање на проектантско биро за изработка на неопходната документација беше распишан во февруари годинава.

bazen - shtip_1

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top