Насловна / Арт и дизајн / Градинката „13 Ноември“ во Скопје ги подготвуваат дворовите за да ги дочека децата

Градинката „13 Ноември“ во Скопје ги подготвуваат дворовите за да ги дочека децата

Додека градинките сеуште не работат, децата седат дома, според препораката на Владата со еден од родетителите. Но за жал најголем дел од приватните компании оваа препорака не ја почитуваат, родителите се приморани да одат на работа, а во меѓувреме тешко се снаоѓаат за чување на нивните најмили. И за оваа состојба никој не понесува одговорност.

16_resize

Вредните учителки од градинката „13 Ноември“ Општина Центар, Скопје во текот на овој месец, ги подготвуваат дворовите на градинката за да ги дочекаат најмалите жители. Тие во дворот направиле нови и интересни содржини за игри и рекреација. Засега погледнете како изгледаат првите скици и креации. Тие се надеваат дека децата наскоро ќе дојдете во градинка и сите заедно ќе играат, скокаат и ќе се рекреираат. Ќе се забавуваат на веселите полжавчиња, стоногалки, жапчиња, ракети и многу други разнобојни форми.

3_resize 4_resize 5_resize 6_resize 7_resize 8_resize 9_resize 11_resize 12_resize 13_resize 14_resize 15_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top