Насловна / Арт и дизајн / Градина на велосипеди – урбана оаза во Милано

Градина на велосипеди – урбана оаза во Милано

Архитектонското студио A4A Rivolta Savioni постави урбана градина во центарот на Милано. Инсталацијата, којашто се состои од лесно подвижни велосипеди предводени под името Why not in the garden?, беше сместена на градскиот плоштад. Оваа мобилна инсталација може да овозможи транспорт на ваквите градини до кој било дом. Градините се поставени во две форми: вертикални модули со метална рамка кои им овозможуваат на саксиите да висат и хоризонтални модули со маси за леите со цвеќиња. Секој од овие модули е поставен на велосипед и обоен во светли бои, а дополнително на секој од велосипедите е монтирана дрвена клупа за поголемо уживање во целата атмосфера.

градина-1 градина-2 градина-3 градина-4 градина-5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top