Насловна / Архитектура / Google ќе гради свој приватен аеродром

Google ќе гради свој приватен аеродром

googleaerodrom3
Во јануари следната година, Google почнува со изградбата на приватен аеродром за потребите на своите менаџери од највисоко ниво. Проектот ќе биде финансиски покриен од самиот Google, и ќе чини 82 милиони долари и ќе се наоѓа на дел од постојниот аеродром Mineta San Jose International.

Според проектот, се планира изградба на терминал, главна зграда за duty free продавници и канцеларии, хангар и паркинг за авиони и паркинг со 300 места за паркирање на автомобили. Google планира да го изнајмува западниот дел на аеродромот во Сан Хозе во следните 50 години, а проектот ќе биде најголем пример на овој вид во светот.

googleaerodrom1 googleaerodrom2 googleaerodrom4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top