Насловна / Екологија / Новото седиште на Амазон во Сиетл

Новото седиште на Амазон во Сиетл

SEATTLE-1-superJumbo
Најголемата онлајн продавница Амазон, доби дозвола за изградба на своите нови канцеларии во Сиетл. Објектот ќе биде составен од три стаклени куполи со дрвја и тропски билки. Проектот го изработи американската архитектонска компанија NBBJ. Куполите ќе бидат високи 30 метри, и под нив ќе работа 1800 работници, опкружени со висечки градини и цвеќиња.

Идејата е целиот комплекс да личи на голем стакленик, односно стаклена градина. Ваков концепт  никогаш досега не бил применет за канцелариски простор. Но, намерата на Амазон е да создаде микро клима која ќе се разликува од сите стандардни ентериери во компаниите.

Извор: dezeen.com

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top