Насловна / Вести / Google инвестира над 2 милијарди долари во нов деловен простор

Google инвестира над 2 милијарди долари во нов деловен простор

Американскиот технолошки гигант Google, планира да го купи њујоршкиот теминал St. John’s за 2,1 милијарди долари, со цел да го направи седиште на својот кампус на Hudson Square. Извршниот директор на компанијата најавил дека Google планира „големо враќање во канцелариите до почетокот на наредната година. Најавите дека компанијата ќе инвестира во недвижности во Њујорк, ја поздравија и гувернерката Kathy Hochul и градоначалникот  Bill De Blasio, кој тој проект го нарекува „една од инjекциите неопходни за големото враќање“. Google  во моментот плаќа закупнина за терминалот St. John’s со површина од 120.000 квадратни метри, и очекува таму да отвори нов деловен простор до средината на 2023 година. Компанијата проценува дека нејзините инвестиции ќе донесат уште 14.000 работни места во Њујорк.

google1

google2

google3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top