Насловна / Вести / Фотографии на Станимир Неделковски „ РЕГИСТРАТУРА: актуелни состојби – инакви значења“

Фотографии на Станимир Неделковски „ РЕГИСТРАТУРА: актуелни состојби – инакви значења“

Во Музеј на град Скопје во понеделник, 12 ноември 2018 во 20:00 часот ќе се отвори изложба на фотографии на Станимир Неделковски „ РЕГИСТРАТУРА: актуелни состојби – инакви значења“.

plakat5_160x230_cerada
Изложбата се состои од 50 фотографии кои за тема ја имаат состојбата на јавните споменици и спомен обележја кои обележуваат настани, личности и места поврзани со НОБ и работничкото движење во Скопје, подигнати во периодот 1945 – 1990.
Намерата е критички да се разгледа состојбата на овие споменици и да се презентира возбудлив фотографски есеј за нив.

IMG_8554 [HD]

IMG_9048 [HD]

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top